Muzeum Sinsheim – zájezd

Vážení čtenáři,

všichni známe, jak dlouho někdy trvá se k něčemu dokopat. Natož pak, když máte tímto způsobem k něčemu přesvědčit větší počet lidí. Třeba ve spolku. Každý má spoustu nápadů, které jsou i zajímavé a lákavé, ale už méně energie to dotáhnout do reálného konce, protože je s tím práce. Nadšení velké, faktická odezva malá. „Kéž by to tak udělal někdo jiný za mě.“ Zaplať pán Bůh, že se nakonec vždycky někdo najde, kdo se nakrkne, zvedne prapor, zavelí: „Za mnou!“ a strhne ostatní. Tentokrát to byli hlavně Michal, který nás fotkami na schůzi nalákal, a Luis, který nás nakopnul, a oba nakonec na sebe vzali i veškerou organizaci klubového výletu do Automobilového a technického muzea Sinsheim, viz odkaz na web muzea ZDE.

Když máte v klubu ještě majitele dopravní firmy Ibbrabus, který Vám přistaví čtyřpatrový autobus se vším všudy i s řidiči, z nichž jeden je zase členem našeho klubu, máte o problém míň.  Na vás už je jen vstát kolem třetí hodiny ráno, znovu neusnout po tom, co vám zazvoní budík a čekat na „nástupišti“, protože ve čtyři se vyjíždí. Po pěti a půl hodinách máte v zadnicích poctivě vysezených 500 km a stojíte na místě, kde vás na první pohled upoutá dvojice Concorde/Tupolev. Pod nimi vás čekají 3 haly k prasknutí narvané auty, motorkami, letadly, lokomobilami a tak dále. Pokud sem také pojedete, dopředu říkám, celý den na prohlídku všech expozic je jen tak tak. A to po této době ani netušíte, jak jste to mohli těch šest hodin vydržet, protože normálně nikde šest hodin nepochodujete. Jdete od jednoho exponátu k druhému. A jsou to věci, které člověk zná třeba jen z časopisů, nebo popisů aukcí.
Na závěr jsme ještě měli možnost se proletět do hlubin vesmíru a pomáhat opravovat Hubbleův teleskop v místním 3D kině. Zážitek na zážitek. Kdo na zpáteční cestě hned nevytuhnul únavou, mohl se nechat Romanem „zlomit“ k ochutnávce hruškovice. Dvakrát mrknete a jste ve 22,50 zpátky v Písku.

Takže, díky všem, kteří jste se podíleli na organizaci a díky i Vám všem, kteří jste dali dohromady partu padesáti účastníků zájezdu, nezůstali doma a určitě nelitovali!

Martin

                    

 

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Martin Simota. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.