Století motocyklů BMW 1923-2023 VÝSTAVA

Vlastně by se tomu dalo říci výstava s příběhem. Anebo lépe – s příběhy. Protagonistů bylo několik: motocykly BMW, Petr Hošťálek a Miloň Dvořák. Každý se na tom příběhu podílel svým dílem. Motocykly BMW jsou celosvětově pojem, Petr Hošťálek ve veteránské sféře jakbysmet a pokud snad někdo před výstavou tápal, kdo je to ten Miloň Dvořák, po výstavě už ne.

Výběr byl skvostný, kdo by čekal BMW R63?! Kolik že se jich dochovalo? Skvělý tah, jak dát do kontextu historie BMW i motocykly Douglas, ABC nebo AWO. Pan Hošťálek se nám ve výkladu věnoval skoro hodinu a půl. A viděli jste kvalitu provedených renovací? Člověk až kroutí hlavou, s jakou precizností a citem pro detail se k nim dá přistupovat. A mám tím na mysli i to, jak do zrenovovaného motocyklu zakomponovat elektrický klakson v původním stavu.

Tento klubový výlet do Boršova nad Vltavou stál za to. Zaplnili jsme celý autobus fy Ibbrabus, který poskytnul jeden z našich členů.

Těšte se na výročí BMW po dalších sto letech. Jeden z protagonistů tu na vás určitě bude čekat.

Martin

Příspěvek byl publikován v rubrice aktuality a jeho autorem je Martin Simota. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.